rodzaje nalewek

Blackberry alcoholized sok zawierających w sumie wyciągowych nie do słodzenia więcej niż 200 g 66% m-syrop cukrowy, wanilia aromatyzowana. Dodaj kwasu cytrynowego do pH do 0,4 g/100 ml. Wynikające wlewu ciemnoczerwony, słodko-kwaśny, z aromatem jeżyn, twierdza nie więcej niż 20%.
Nalewka z żeń-szenia
0,5 litra wódki, kawałek z żeń-szenia, 1 łyżeczka miodu na kawałek korzenia żeń-szenia nalegać wódki 2-3 dni. Możesz dodać miód. W nalewka może być uzupełniany wódki 2-3.

Nalewka z kwiatów Elaeagnus
1 litr wódki, 100 g kwiatów Elaeagnus, 1 łyżka stołowa Nie zgadzaj się na kwiaty miodu (pshata) Elaeagnus wódki co najmniej 3 tygodnie. Przed użyciem, wymieszać z miodem.

Nalewka na mięty, kopru i orzechy
2 litry wódki, 40 g mięty, anyżu 40 g, 40 g orzechów w wódce umieścić mięty, anyżu, orzechów, położony na 12 dni w ciepłe miejsce. Po tym, odcedzić, mogą być spożywane. Potem, w środku można ponownie wlać połowę wódki i pozostawić na 1 miesiąc w cieple.

Nalewki Walnut
0,5 litra wódki, 400 g młodych orzechów włoskich, 1 łyżka stołowa Młode orzechy miód i posiekane im domagać się na najwyższym wódki gatunkowej. Przed użyciem, wymieszać z miodem.

Korchemnaya infuzji

Na butelkę wódki, 2 łyżki miodu, 5 ostrzy Zubrovka, 5 tymianek ostrza, 1 / 2 łyżeczki z kory dębu, kolendra, miód tymiankowy wlać wódkę i dobrze wymieszać. Przelej do dzbanka i dodać zioła. Butelkę uszczelnione i przechowywane również w chłodnym miejscu na 2-3 miesiące. Po tym, przecedzić przez gazę do innego butelki, zamknąć pokrywę, miejsce w lodówce.

Nalewka „Amateur”
Na butelkę wódki: 6 ząbków czosnku średnich, 1 pod czerwony pieprz (gorący), posiekany czosnek, dodać do butelki, dodać papryką, wlać butelkę wódki się mocno i odstawić na 3 tygodnie. Następnie przelej do innej butli, dodać sok z połowy cytryny, szczelnie zamknąć. Przechowywać w lodówce. Elementem tej nalewki może być 1 liść laurowy, co daje jej wyśmienity smak.
Nalewka z „Polowania”
Do 1 litra wódki silny: 30-40 g jagód jałowca, 2 g pieprzu, koper ziarno 50 g, 10-12 g soli, 40 g chrzanu. Jest bardzo ostry, mocny napar z pikantnym smaku i zapachu.

Rowan infuzji
Ta nalewka jest gotowa z koniakiem lub wódką. Jagody jarzębiny należy zbierać po pierwszej jesieni mróz, usunąć szypułki i wlać do butelki 2 / 3 ich wysokości. Wlać butelkę brandy lub wódki i domagać co najmniej 3 tygodnie w ciemnym miejscu, aż pić nie będzie ciemny kolor brązowy i silne jarząb smaku. Przechowywać w butelkach dobrze zakorkowany.