Catering Warszawa to usługa zewnętrzna dla klientów; podmiot wykonuje we własnym zakresie (własne zaplecze, materiały, transport) obsługę cateringową przyjęć. Dawniej termin związany z naziemną obsługą lotnisk, kiedy szykowano posiłki dla pasażerów na czas lotu. Catering wchodzi w skład usług oferowanych przez firmy cateringowe oraz restauracje.
Zorganizujemy Państwu obsługę imprez o różnym charakterze: lunch, przyjęcie biznesowe i dyplomatyczne, catering warszawa, bankiet i koktail a także szkolenie oraz imprezę plenerową i integracyjną. Posiadane przez nas wieloletnie doświadczenie oraz zaplecze sprzętowe pozwala obsługiwać także duże wydarzenia plenerowe, nawet do kilku tysięcy osób.
Profesjonalny catering należy do najtrudniejszych usług, jakimi parają się firmy cateringowe. Dobrze wykonany catering to bardzo wiele różnych czynników składających się w jedną całość. Poniżej lista najważniejszych aspektów, jakich należy przestrzegać w cateringu. Latem wybiera się głównie sałatki i przystawki kosztem mniejszej ilości dań „ciężkich” oraz gorących. Zimą odwrotnie – na stołach królują potrawy sycące. Zimowy catering to dania duszone, smażone, wędzone oraz mniejsza ilość lekkich przystawek z sałatek.
Kompleksowy catering to również obsługa. Obsługa w dużej mierze zaspokaja życzenia gości serwując posiłki, prowadząc luźne pogawędki z gośćmi czy usuwając zabrudzenia spowodowane przez przypadek przez gości. Obsługa cateringu pełni bardzo ważną rolę: musi być w każdym miejscu spotkania, a jednocześnie pozostawać na uboczu. Często do obsługi cateringu zatrudnia się kobiety.
Ważna jest również sprawa wyglądu podawanych dań. Profesjonalny catering winien się charakteryzować profesjonalnym przystrojeniem. Stoły w łagodnych kolorach (biel, błękit oraz pastele w kolorach ziemi) – modne i dobrze postrzegane są falbany na obrusach. Zazwyczaj w cateringu stosuje się zdobione, artystyczne świeczniki rozstawiane pomiędzy potrawami, dodające szlachetności całej oprawie. Potrawy winny być przystrojone wg panujących zasad profesjonalnego ozdabiania potraw.