Chleb jemy codziennie i na piekarniach, które go dostarczaj spoczywa znaczna odpowiedzialność za nasze odżywianie. Wykorzystując specjalistyczne piece piekarnicze dostarczane przez Bagmasz piekarnie mogą oferować pieczywo smacznie i efektywnie.
Piece rurowe, są najnowocześniejszymi maszynami, powstały w oparciu o duże doświadczenie konstruktorów piecy piekarniczych. Ich ogromnym atutem jest energooszczędność, równomierny wypiek,bezawaryjność i wytrzymałość urządzenia.
Pączki od wielu pokoleń są najbardziej popularnymi słodkimi bułkami, po jakie sięgają Polacy. Dzięki zastosowaniu najlepszych smażalników do pączków oferowanych przez Bagmasz smażenie pączków staje się łatwym i przystępnym przedsięwzięciem.
Smażalniki do pączków, które Bagmasz posiada w swojej propozycji perfekcyjnie spełniają swoje zadania. Smażone w nich pączki nabierają pięknego równego koloru, a dzięki zastosowaniu ociekacza maleje ilość tłuszczu w nich zawarta.
Aby wytworzyć dobry chleb należy poddać ciasto prawidłowemu procesowi pieczenia. W piecach piekarskich, piekarniczych oraz obrotowych Bagmasz ciasto jest wypiekane w dopasowanej temperaturze oraz wentylacji, które są niezbędne dla powstania smacznego pieczywa. Szczególnie ważne do fachowego produkowania ciast są ubijaczki cukiernicze ,którym zawdzięczamy, że pieczone ciasto będzie posiadało odpowiednią strukturę.
Bagmasz w swoim bogatym asortymencie posiada także systemy silosowe. Ich silosy do mąki są w stanie sprostać najwyższym wymogom technicznym. W zależności
od modelu pieca mogą być dodatkowo wyposażone
w system wagowy, śluzy do poboru mąki czy dmuchawę do transportu mąki. Silosy do mąki mogą być również wyposażone w wszelkiego rodzaju sita. Wszystkie te zautomatyzowane ułatwienia mają na celu poprawić
wydajność i przyśpieszyć pracę w piekarni.
Specjalistyczne piece obrotowe, dzięki zaimplementowaniu najnowszych surowców i pomysłów umożliwiają równy wypiek. Wypiekane w nim pieczywo jest za każdym razem pulchne a także chrupiące. Właśnie takie, jakiego szukają konsumenci.